Goveđe šnicle punjene slaninom i telećom džigericom; propržene i dinstane; prelivene umakom od safta uz dodatak brašna, pavlake, limunovog soka i kore od limuna.
- 1 kg goveđeg mesa od buta isečenog na šnicle
- 250 gr slanine
- 5 šnicli od teleće džigerice
- so i biber
- 1 dl kisele pavlake
- kašika brašna
- fond
- kora i sok od limuna
- ulje
Na svaku šniclu staviti po jednu prženu šniclu od džigerice i po jedan režanj slanine; urolati šnicle i vezati da se ne otvore. Šnicle dinstati oko 3 sata uz dolivanje fonda i onda ih izvaditi. U saft dodati brašno, kratko propržiti, naliti ga pavlakom, začiniti, dodati rendanu koru od limuna, sok od limuna i staviti da saft provri. Gotove šnicle preliti ovim umakom i servirati.
Нема коментара:
Постави коментар