Portugalsko mešano povrće

Povrće pečeno na roštilju, pomešano i servirano sa kuvanim jajima, vorčester umakom i majonezom. 

- 200 gr kupusa
- 300 gr boranije
- 200 gr šargarepe
- 5 paradajza
- 2 plava patlidžana
- 2 crvene paprike
- 2 tikvice
- nekoliko šampinjona
- 2 ljute papričice
- skuvani klip kukuruza šecerca
- 5 struka praziluka
- 2 glavice crnog luka
- glavica belog luka
- ulje, so, biber
- oko 60 gr putera



    Povrće iseći na krupnije komade, preliti uljem, začiniti i ispeći na roštilju; kupus, boraniju i šargarepu, začiniti i umotati u foliju i peći na roštilju; beli luk i paradajz peći 5 do 10 minuta i sve zajedno servirati uz kuvana jaja, majonez i vorčester umak.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...