Arambaši


Ove sarme su specijalitet Sinja i okoline u Dalmaciji.

Sastojci:

- 750 gr goveđeg mesa od vrata
- 250 gr svinjskog mesa
- 250 gr domaće mesnate slanine
- 3 glavice crnog luka
- 3-4 čena belog luka
- so, mleveni biber
- strugano muskatno orašče
- malo cimeta u prahu
- listovi kiselog kupusa
- komadi suve svinjetine
- komadi goveđe kosti ili pršute


      Meso za pripremanje ovih sarmi se ne melje već sitno secka, takođe, ovaj fil se ne upržava na ulju. Sve navedene sastojke za fil izmešati da se dobije jedna homogena masa. Na dno posude staviti nekoliko listova kupusa, komade suve svinjetine, goveđe kosti ili pršute, poređati sarme i prekriti tankim slojem ribanca.
      Sarme naliti vodom i kuvati na tihoj vatri oko 4 sata.

Fotografija: google

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...