Ćufte u sosu od paradajza


 
    Ćufte od  mlevenog mesa, panirane, pržene na ulju, prelivene umakom od paradajza i pečene u rerni, servirane na podlogu od dinstanog pirinča.


- 1 kg gotove mesne mase

- 30 gr brašna
- 50 gr ulja
- 30 gr suve slanine sitno iseckane
- 50 gr seckanog crnog luka
- lovorov list, biber u zrnu, so, malo šećera
- po 50 gr celera, šargarepe, peršuna, paškanata (isečeno na kolutiće)
- 75 gr brašna
- 150 gr paradajz-pirea
- 1-1,5 l vode
- peršunovo lišće



    Oblikovati ćufte od mesne mase, uvaljati ih u brašno i ispržiti na ulju.Ćufte prebaciti u pleh i peći 1 sat na umerenoj temperaturi.

    Na ulju upržiti crni luk, slaninu, korenasto povrće, posuti brašnom i nastaviti sa dinstanjem dok brašno ne dobije svetlo-smeđu boju. Dodati paradajz-pire, doliti fond ili vodu i nastaviti sa dinstanjem dok povrće ne omekša. U ovaj sos dodati malo šećera, začiniti, dinstati još 1 sat na tihoj vatri, propasirati ga i dodinstati još 10 minuta.

Fotografija: stvarukusa

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...