Goveđi gulaš sa graškom, šargarepom, celerom, lukom, začinjen timijanom, kimom, paradajz-pireom, serviran sa knedlama od starog hleba.
- 2 kašike masti
- 4 čena belog luka
- 500 gr crnog luka
- oko 200 gr graška, sotiran na puteru
- 2 šargarepe, seckana na kolutove
- 100 gr celera, seckan na komadiće
- 1 dl pavlake
- kašika putera
- 3 kašike aleve paprike
- kašika brašna
- so i biber
- kašika sirćeta
- 2 kašike pirea od paradajza
- malo timijana, kapara, kima
Upržiti luk sa timijanom, kimom i belim lukom, dodati papriku; naliti fondom, dodati meso, začiniti i dinstati dok sve ne omekša. Dodati celer, grašak, šargarepu i kuvati oko 3 sata na tihoj vatri. Na kraju umešati pavlaku sa brašnom i dodati u gulaš. Gulaš servirati sa knedlama od starog hleba.