Pile na grčki način


Pile punjeno nadevom od izdinstane pileće džigerice i mlevenog telećeg mesa uz dodatak crnog i belog luka, jaja, slanine; pečeno i garnirano sotiranim graškom. 

- jedno pile

za nadev:

- 100 gr telećeg mlevenog mesa
- jedna pileća džigerica
- 3 režnja suve slanine
- jedna zemička natopljena u mleko
- 2 čena belog luka
- 2 žumanceta
- glavica crnog luka
- so
- biber
- začin

za prilog:

- 500 gr konzerviranog ili kuvanog graška, sotiran na puteru
- peršunovo lišće
- celerovo lišće



    Upržiti luk, meso, džigericu, začiniti, umešati žumanca, zemičku; napuniti pile, ušiti koncem, peći uz povremeno prelivanje saftom od pečenja. Gotovo pile iseći na komade i garnirati graškom.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...