Gulaš od goveđeg mesa izdinstan sa lukom, alevom paprikom, začinima, kuvan uz dodaak krompira, paprike, paradajz-pirea; začinjen gulaš-gevircom; serviran sa kuvanim čipetkama od brašna, jaja, soli i malo vode.
- 1 kg goveđeg mesa bez kostiju isečenog na komade - kocke
- 1,5 dl ulja
- oko 200 gr crnog luka
- so, začin, lovorov list, biber u zrnu
- kašika aleve paprike
- 500 gr krompira isečenog na kocke
- 150 gr paprike isečene na kocke
- 150 gr paradajza, oblanširan, oljušten i iseckan na kocke
- oko 50 gr paradajz-pirea
- gulaš-gevirc: 3 čena belog luka, mleveni kim, oko 30 gr slanine, peršunov list
- za čipetke(ćipetke): oko 100 gr brašna, 1 jaje, so, malo vode.
Upržiti luk i meso, dodati alevu papriku, lovorov list, biber, so, naliti fondom ili vodom i dinstati dok meso upola ne omekša. Dinstanom mesu dodati čipetke. Dodati krompir, papriku, paradajz-pire i nastaviti sa kuvanjem dok sve ne omekša. Začiniti, dodati gulaš-gevirc i paradajz. Gulaš kuvati još par minuta.
Zamesiti testo od jaja, brašna, vode i soli kao za rezance; od testa kidati komade nepravilnog oblika debljine oko 1cm, prečnika 3 cm; i dodati u gulaš tokom kuvanja.
- 1 kg goveđeg mesa bez kostiju isečenog na komade - kocke
- 1,5 dl ulja
- oko 200 gr crnog luka
- so, začin, lovorov list, biber u zrnu
- kašika aleve paprike
- 500 gr krompira isečenog na kocke
- 150 gr paprike isečene na kocke
- 150 gr paradajza, oblanširan, oljušten i iseckan na kocke
- oko 50 gr paradajz-pirea
- gulaš-gevirc: 3 čena belog luka, mleveni kim, oko 30 gr slanine, peršunov list
- za čipetke(ćipetke): oko 100 gr brašna, 1 jaje, so, malo vode.
Upržiti luk i meso, dodati alevu papriku, lovorov list, biber, so, naliti fondom ili vodom i dinstati dok meso upola ne omekša. Dinstanom mesu dodati čipetke. Dodati krompir, papriku, paradajz-pire i nastaviti sa kuvanjem dok sve ne omekša. Začiniti, dodati gulaš-gevirc i paradajz. Gulaš kuvati još par minuta.
Zamesiti testo od jaja, brašna, vode i soli kao za rezance; od testa kidati komade nepravilnog oblika debljine oko 1cm, prečnika 3 cm; i dodati u gulaš tokom kuvanja.