Rolovana teletina


Velika teleća šnicla punjena proprženim mešanim mlevenim mesom, lukom uz dodatak jaja i začina; rolovana, pečena, prelivena umakom od luka, senfa, paradajza, belog vina i začina; garnirana povrćem i sotiranim šampinjonima. 

- 1 kg telečeg mesa isečeno u obliku jedne velike pravougaone šnicle
- za nadev: oko 200 gr mešanog mlevenog mesa, 2 jajeta, so, biber, glavica crnog luka, ulje
- za dinstanje: glavica crnog luka, kašika senfa, 2 paradajza, 1,5 dl belog vina, so, biber, začin
- za prilog: oko 150 gr kuvane šargarepe, 150 gr krompira, 150 gr sotiranog graška, oko 150 gr sotiranih šampinjona.



    Propržiti meso i luk, začiniti, umešati jaja i premazati šniclu-meso; urolati, vezati, začiniti, preliti uljem i peći. Posebno upržiti luk, paradajz, začiniti, dodati senf, vino i dinstati na tihoj vatri uz dolivanje fonda dok se saft ne zgusne. Gotov saft-sos sipati preko pečenog mesa i produžiti sa pečenjem još nekoliko minuta. Gotovo rolovano meso iseći na komade debljine oko 1 cm, i servirati sa kuvanim i sotiranim povrćem.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...