Abeceda kulinarstva

Abeceda kulinarstva - leksikon najboljih recepata za najlakše pretraživanje i jednostavno pripremanje

Странице

  • A
  • B
  • C
  • Č-Ć
  • D
  • DŽ-Đ
  • E
  • F
  • G
  • H
  • I
  • J
  • K
  • L-LJ
  • M
  • N-NJ
  • O
  • P
  • R
  • S
  • Š
  • T
  • U
  • V
  • Z
  • Ž

Ознаке

  • Glavna jela
  • Meso
  • Povrće
  • Predjela
  • Ribe/Rakovi/Školjke
  • Roštilj
  • Salate
  • Svaštara
  • Terminologija
  • Umaci
  • Variva
  • Začini

I

Italijanski majonez

Imam baildi

Italijanske sarmice

Involtini

Italijansko pile 

Italijanske punjene paprike 

Пошаљи ово имејломBlogThis!Дели на X-уДели на Facebook-уДели на Pinterest-у
Почетна
Пријавите се на: Постови (Atom)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mala abeceda recepata

Mala abeceda recepata

Posetite nas na FB stranici

Posetite nas na FB stranici

Popularni recepti

  • Velute sos
    Beli mlečni fond - umak, sličan bešamelu.  - 100 gr putera - 150 gr brašna - 1,5 dl fonda - 5 dl slatkog mleka
  • Paniranje - pohovanje
    Paniranje je oblaganje neke namirnice pre pohovanja. Najčešća paniranja kod nas su francusko i bečko paniranje, međutim, postoje razna p...
  • Espanjol, glas de vijand i demi-glas
    U tamne fondove spadaju: espanjol ili španski fond (sos), demi-glas i glas de vijand.​ To su tri osnovna topla fonda koja se koriste k...
  • Bakrač -gulaš
        Gulaš od goveđeg mesa izdinstan sa lukom, alevom paprikom, začinima, kuvan uz dodaak krompira, paprike, paradajz-pirea; začinjen gulaš-...
  • Aspik
    Aspik se ubraja u specijalne hladne fondove. Koristi se za dekoraciju predjela, šemiziranje ili kao dekorativno predjelo uz dodatak po...
  • Mornej sos
    U gotov bešamel dodati pavlaku, jedno po jedno žumance, začiniti i na kraju umešati rendani parmezan. - 1 dl bešamela - 5 dl slatke pav...
  • Terminologija
    Često se u "kuvarima" i raznim časopisima pojavljuju stručni izrazi i termini koje ne razume baš svako a nema prilike da sazna...
  • Tzatziki
    Grčka salata od krastavca i belog luka sa jogurtom i nanom.   Jedna od najpopularnijih salata, potiče iz Grčke, neko izgovara i ...
  • Zaseka
    ZASEKA jelo od čvaraka, neko ga koristi kao predjelo, a neko kao užinu, uglavnom je to namaz. Suva mesnata slanina (oko 2 kg), čvarci...
  • Mleveno meso - masa za oblikovana jela
    Za pripremanje mase za oblikovana jela od mlevenog mesa najbolje je koristiti meso protkano masnim tkivom, jer to meso čini sočnijim. ...

Statistika pregleda

Blog je nastao iz dvodecenijskog iskustva u kulinarstvu, dugogodišnjeg sakupljanja recepata, saveta, objašnjenja, konsultacija sa kolegama, savladavanja teorije i prakse. Potrudio sam se da ovog puta i najkomplikovanije recepte svedem na nivo razumnih objašnjenja radi lakšeg snalaženja svih onih koji uživaju u gastronomiji u pripremanju dobre hrane kvalitetnih jela na najbolji mogući način. Jer rad u kuhinji podrazumeva veliku ljubav prema ovom poslu koji na kraju i ne trebate shvatati kao poziv, profesiju i nešto nepoznato i teško, već to treba smatrati svakodnevnim životom koji može uticati i na vaše raspoloženje, na vašu porodicu, da preraste u hobi i pravu ljubav i naravno uživanje bez obaveza i tereta. Želim vam sve nabolje i kuvajte s ljubavlju!

Translate

Pretraživanje bloga

Lista blogova

  • Kuhinja za sve ukuse
    Punjene pržene lepinjice - - brašno, belo - kvasac - so, malo šećera - voda - kačkavalj, rendan - dimljena pečenica - šunka - sušenica, seckana ili sečena na tanke parčiće - pečur...

Arhiva recepata

  • ▼  2023 (1)
    • ▼  фебруар (1)
      • Đuveč sa svinjskim mesom i povrćem
  • ►  2022 (1)
    • ►  децембар (1)
  • ►  2020 (6)
    • ►  октобар (1)
    • ►  јул (1)
    • ►  јун (4)
  • ►  2019 (25)
    • ►  новембар (4)
    • ►  август (2)
    • ►  јул (1)
    • ►  јун (1)
    • ►  мај (2)
    • ►  април (6)
    • ►  март (5)
    • ►  фебруар (2)
    • ►  јануар (2)
  • ►  2018 (8)
    • ►  мај (1)
    • ►  април (2)
    • ►  март (5)
  • ►  2017 (3)
    • ►  јул (1)
    • ►  мај (2)
  • ►  2016 (29)
    • ►  новембар (4)
    • ►  август (2)
    • ►  јун (3)
    • ►  април (2)
    • ►  март (2)
    • ►  фебруар (1)
    • ►  јануар (15)
  • ►  2015 (146)
    • ►  децембар (125)
    • ►  новембар (21)

Prijavi se

Постови
Atom
Постови
Сви коментари
Atom
Сви коментари
Тема Водени жиг. Омогућава Blogger.