- 1 kg svinjskog buta isečenog na kocke
- 1 kg krompira isečenog na kocke ili režnjeve
- šargarepa, celer, peršun, paškanat isečeni na kocke, kolutove
- mlada tikvica isečena na kocke ili krupnije komade
- ulje
- crni luk isečen na rebarca
- so
- mleveni biber
- grašak
- crveni, tamni pasulj
- aleva paprika, malo ljute aleve paprike
- crvena i zelena sveža paprika
- 2 do 3 paradajza
- paradajz pire
- lovorov list
- seckani vlašac
Na ulju propržiti meso, dodati luk, dinstati sve zajedno dok ne omekša. Dodavati povrće prema dužini dinstanja, kuvanja uz povremeno nalivanje toplom vodom ili fondom od svinjskog mesa ili povrća. Začiniti, dodati paradajz pire, alevu papriku i voditi računa da jelo ne bude previše tečno ali ni suviše gusto da zagori. Sve preručiti u đuveč ili vatrostalnu posudu i kratko zapeći u rerni.
Napomena: ukoliko koristite konzervirano povrće, grašak, pasulj... dodajte pri kraju kuvanja da se ne bi previše raskuvalo i raspalo.
Нема коментара:
Постави коментар