Krompir na španski način

Pire od krompira pržen sa papričicama, bademima i lukom uz dodatak umućenih jaja; garniran zelenom salatom i salatom od paradajza.

- 1,5 kg krompira, kuvanog
- 150 gr putera
- 2 dl mleka
- 2 ljute papričice, sitno seckane
- 2 glavice crnog luka
- so, biber
- 3 jajeta
- bademi
- maslinovo ulje
- bosiljak
- 3 paradajza isečena na četvrtine

    Od krompira, putera, mleka, soli pripremiti pire; na ulju upržiti papričice, luk i bademe, dodati pire i pržiti 2 minuta na tihoj vatri. Umutiti jaja, začine i dodati u pire i pržiti još 10 minuta. Gotov krompir servirati sa salatom od paradajza, ulja, bosiljka i soli uz dodatak zelele salate.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...