Salate od kupusa


    Kupus salata koja se priprema od svežeg kupusa uglavnom sečenog na tanke rezance, priprema se sa dodatkom ulja, sirćeta i soli. Ovakva salata se može pripremiti sa malim izmenama.

- 500 gr izrendanog ili iseckanog svežeg kupusa (usoljen i ostavljen da odstoji 30 minuta, oceđen), 2 šargarepe (izrendane), 1,5 dl kisele pavlake, sok od pola limuna, kašika seckane mirođije i so. Ovde se može dodati seckano peršunovo lišće.

    Isti je postupak ako želite da pavlaku zamenite kajmakom i dodate mleveni crni biber.

- 500 gr svežeg kupusa (rendan, posoljen - mora da odstoji bar 5 minuta, oceđen), 2 kisele jabuke (sečene na kockice), struk praziluka (isečen na kolutove), glavica zelene salate (isečena na rezance), 2 kašike mekinja, ulje, so, biber, sirće. Ovde se može dodati beli luk ili vinsko sirće kao i kim.

- manja glavica izrendanog kupusa, 150 gr iseckanih oraha, manji koren celera (oljušten i narendan), sok od limuna, so, ulje, mleveni crni biber.

- glavica svežeg kupusa sitno iseckana ili na rezance, 3-4 paradajza isečena na kocke, 2 čena belog luka, so, ulje, biber, mleveni kim, malo šećera i sirće.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...