Abeceda kulinarstva

Abeceda kulinarstva - leksikon najboljih recepata za najlakše pretraživanje i jednostavno pripremanje

Странице

  • A
  • B
  • C
  • Č-Ć
  • D
  • DŽ-Đ
  • E
  • F
  • G
  • H
  • I
  • J
  • K
  • L-LJ
  • M
  • N-NJ
  • O
  • P
  • R
  • S
  • Š
  • T
  • U
  • V
  • Z
  • Ž

Ознаке

  • Glavna jela
  • Meso
  • Povrće
  • Predjela
  • Ribe/Rakovi/Školjke
  • Roštilj
  • Salate
  • Svaštara
  • Terminologija
  • Umaci
  • Variva
  • Začini

Jaja "Turbigo"

Jaja pržena "na oko" sa kobasicama.
Пошаљи ово имејломBlogThis!Дели на X-уДели на Facebook-уДели на Pinterest-у
Ознаке: Predjela
Новији пост Старији пост Почетна
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mala abeceda recepata

Mala abeceda recepata

Posetite nas na FB stranici

Posetite nas na FB stranici

Popularni recepti

  • Velute sos
    Beli mlečni fond - umak, sličan bešamelu.  - 100 gr putera - 150 gr brašna - 1,5 dl fonda - 5 dl slatkog mleka
  • Paniranje - pohovanje
    Paniranje je oblaganje neke namirnice pre pohovanja. Najčešća paniranja kod nas su francusko i bečko paniranje, međutim, postoje razna p...
  • Espanjol, glas de vijand i demi-glas
    U tamne fondove spadaju: espanjol ili španski fond (sos), demi-glas i glas de vijand.​ To su tri osnovna topla fonda koja se koriste k...
  • Bakrač -gulaš
        Gulaš od goveđeg mesa izdinstan sa lukom, alevom paprikom, začinima, kuvan uz dodaak krompira, paprike, paradajz-pirea; začinjen gulaš-...
  • Aspik
    Aspik se ubraja u specijalne hladne fondove. Koristi se za dekoraciju predjela, šemiziranje ili kao dekorativno predjelo uz dodatak po...
  • Mornej sos
    U gotov bešamel dodati pavlaku, jedno po jedno žumance, začiniti i na kraju umešati rendani parmezan. - 1 dl bešamela - 5 dl slatke pav...
  • Terminologija
    Često se u "kuvarima" i raznim časopisima pojavljuju stručni izrazi i termini koje ne razume baš svako a nema prilike da sazna...
  • Tzatziki
    Grčka salata od krastavca i belog luka sa jogurtom i nanom.   Jedna od najpopularnijih salata, potiče iz Grčke, neko izgovara i ...
  • Zaseka
    ZASEKA jelo od čvaraka, neko ga koristi kao predjelo, a neko kao užinu, uglavnom je to namaz. Suva mesnata slanina (oko 2 kg), čvarci...
  • Mleveno meso - masa za oblikovana jela
    Za pripremanje mase za oblikovana jela od mlevenog mesa najbolje je koristiti meso protkano masnim tkivom, jer to meso čini sočnijim. ...

Statistika pregleda

Blog je nastao iz dvodecenijskog iskustva u kulinarstvu, dugogodišnjeg sakupljanja recepata, saveta, objašnjenja, konsultacija sa kolegama, savladavanja teorije i prakse. Potrudio sam se da ovog puta i najkomplikovanije recepte svedem na nivo razumnih objašnjenja radi lakšeg snalaženja svih onih koji uživaju u gastronomiji u pripremanju dobre hrane kvalitetnih jela na najbolji mogući način. Jer rad u kuhinji podrazumeva veliku ljubav prema ovom poslu koji na kraju i ne trebate shvatati kao poziv, profesiju i nešto nepoznato i teško, već to treba smatrati svakodnevnim životom koji može uticati i na vaše raspoloženje, na vašu porodicu, da preraste u hobi i pravu ljubav i naravno uživanje bez obaveza i tereta. Želim vam sve nabolje i kuvajte s ljubavlju!

Translate

Pretraživanje bloga

Lista blogova

  • Kuhinja za sve ukuse
    Punjene pržene lepinjice - - brašno, belo - kvasac - so, malo šećera - voda - kačkavalj, rendan - dimljena pečenica - šunka - sušenica, seckana ili sečena na tanke parčiće - pečur...

Arhiva recepata

  • ►  2023 (1)
    • ►  фебруар (1)
  • ►  2022 (1)
    • ►  децембар (1)
  • ►  2020 (6)
    • ►  октобар (1)
    • ►  јул (1)
    • ►  јун (4)
  • ►  2019 (25)
    • ►  новембар (4)
    • ►  август (2)
    • ►  јул (1)
    • ►  јун (1)
    • ►  мај (2)
    • ►  април (6)
    • ►  март (5)
    • ►  фебруар (2)
    • ►  јануар (2)
  • ►  2018 (8)
    • ►  мај (1)
    • ►  април (2)
    • ►  март (5)
  • ►  2017 (3)
    • ►  јул (1)
    • ►  мај (2)
  • ►  2016 (29)
    • ►  новембар (4)
    • ►  август (2)
    • ►  јун (3)
    • ►  април (2)
    • ►  март (2)
    • ►  фебруар (1)
    • ►  јануар (15)
  • ▼  2015 (146)
    • ▼  децембар (125)
      • Mešano povrće na tunižanski način
      • Savojski omlet
      • Vorčester sos
      • Salate od kupusa
      • Šopski đuveč
      • Kremenadle na italijanski način
      • Polpete
      • Tzatziki
      • Krompir na španski način
      • Ajmokac - Frikase
      • Kombinacija povrća i začina
      • Paniranje - pohovanje
      • Italijanske punjene paprike
      • Egipatska musaka
      • Tiganja
      • Spanać na milanski način
      • Španske goveđe šnicle
      • Džigerica na francuski način
      • Mozak na holandski način
      • Ajoli majonez
      • Kraljevski pasulj
      • Jaja "Porto"
      • Italijansko pile
      • Dalmatinska jagnjetina
      • Grčka musaka - bez povrća
      • Vojvođanski rezanci
      • Holandez sos
      • Bearnez sos
      • Aspik
      • Afrodizijak salata
      • Carske šnicle
      • Banderilja
      • Banatski đuveč
      • Andaluzijski sos
      • Arambaši
      • Švedski sos
      • Džigerica na berlinski način
      • Čalama
      • Ciganjpečenje
      • Havajska piletina
      • Francuski rizoto
      • Ćufte u sosu od paradajza
      • Tartar sos
      • Svinjetina "Sorento"
      • Ruske pljeskavice od kokošjeg mesa
      • Ram-majonez
      • Provansalski pasulj
      • Oslić na mediteranski način
      • Nantua sos
      • Makedonski briam
      • Leskovačke punjene paprike
      • Krompir na pekarski način
      • Jevrejski sos
      • Involtini
      • Zlatiborska pljeskavica
      • Engleski đavolji sos
      • Dominikanski paprikaš
      • Golupci
      • Velute sos
      • Bernski lonac
      • Alžirski ražnjići
      • Šumadijska piletina
      • Čatni
      • Ciganski pasulj
      • Harisa sos
      • Friko
      • Taz - ćevap
      • Stofato
      • Ravigot sos
      • Pile na grčki način
      • Ohridska pastrmka na žaru
      • Ničansko mešano povrće
      • Mediteranski rizoto
      • Lizebab
      • Kremenadla na lionski način
      • Kajgana na seljački način
      • Jaja na turski način
      • Italijanske sarmice
      • Esterhazi gulaš
      • Dominikanski but
      • Grčke punjene paprike
      • Džigerica na venecijanski način
      • Bretonski sos
      • Aš-e-rešte
      • Bumbu
      • Portugalsko mešano povrće
      • Kavkaski šašljik
      • Valdorf salata - dve varijante
      • Đenovski paradajz
      • Krompir na ukrajinski način
      • Karfiol na poljski način
      • Kečap
      • Hajdučki đuveč
      • Sicilijanska salata
      • Jaja "Bersi"
      • Jaja "Turbigo"
      • Gratan
      • Praziluk na francuski način
      • Kremenadle na nemački način
      • Kasule
    • ►  новембар (21)

Prijavi se

Постови
Atom
Постови
Коментари
Atom
Коментари
Тема Водени жиг. Омогућава Blogger.