Hladno jelo od kuvane i začinjene piletine, preliveno marinadom; servirano sa jajima, salatom i krompirom.
- 2 kg pilećeg ili kokošjeg mesa
- garni-buket
- glavica luka
- so, biber
- 2,5 dl ulja
- 3 glavice crnog luka
- kašika senfa
- 20 gr kapre
- kašika paste od sardele
- 1 dl vinskog sirćeta
- sok do limuna
- 5 krompira
- 5 kuvanih jaja
- garni-buket
- glavica luka
- so, biber
- 2,5 dl ulja
- 3 glavice crnog luka
- kašika senfa
- 20 gr kapre
- kašika paste od sardele
- 1 dl vinskog sirćeta
- sok do limuna
- 5 krompira
- 5 kuvanih jaja
Meso naliti vodom, dodati začine i garni-buket i kuvati dok ne omekša. Na ulju upržiti luk, dodati senf, ostale začine, pastu, naliti vodom i ostaviti da provri. Kuvano meso preliti ovom marinadom i ostaviti da stoji 2 dana uz povremeno okretanje. Ovaj specijalitet se servira hladan, garnira jajima i salatom od krompira.
Нема коментара:
Постави коментар