Podvarak

 

Kupus upržen sa lukom i dinstan sa slaninom ili suvim rebrima, začinjen i zapečen.

- veća glavica svežeg kupusa, isečena na rezance malo krupnije od kupus salate
- ulje
- glavica crnog luka isečena na rebarca ili sitno
- mleveni crni biber, so
- kašika tomatela ili svež paradajz (oljušten i očišćen od semena)
- malo fonda od povrća ili mesa
- mesnata slanina ili suve kosti (ako su suviše slane oprati u nekoliko voda)
- malo aleve paprike
- lovorov list

    Propržiti na ulju luk i dodati kupus, pržiti - dinstati dok ne uvri skoro sva tečnost koju kupus bude pustio. Dodati navedene sastojke, naliti sa malo vode ili fonda, posuti alevom paprikom, začiniti po ukusu i krčkati još par minuta. Gotov kupus dovršiti u rerni da se malo zapeče i povuče tečnost. Podvarak ne sme biti ni suviše suv bez tečnosti a ni previše čorbast.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...