Mornarski marinat

 

 Komadi panirane i pržene ribe složeni u marinatu od izdinstanog luka, maslina, krastavaca, začina, belog vina i limuna.

- 300 gr crnog luka isečenog na rebarca
- lovorov list, crni biber u zrnu, celerovo i peršunovo lišće
- 10 gr ruzmarina
- 250 gr kiselih krastavčića isečenih na tanke listiće
- 1 dl belog vina
- 100 gr crnih maslinki bez koštica isečene na polovine
- 1,5 dl ribljeg fonda
- 0,7 dl vinskog sirćeta
- 30 gr pirea od paradajza
- sok od jednog limuna i limun isečen na tanke kriške

    Upržiti luk na ulju, dodati začine, masline, krastavčiće i dinstati tok sastojci malo ne omekšaju; naliti fond, vino, sirće i produžiti sa kuvanjem. Na kraju dodati celer, peršun, so i limunov sok. Složiti komade ribe, preliti ih marinatom, izmedu komada ribe složiti kriške limuna i ostaviti sve da se prirodno ohladi.

    Napomena: jedan kilogram smuđa iseći na komade, panirati ih u brašno i ispržiti na ulju; ovaj marinat se koristi za prženog smuđa.​

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...