Kremenadla "bibernjača"




- jedna do dve veće kremenadle
- ulje
- mešavina bibera u zrnu i mlevenog bibera
( crni, beli, zeleni, piment, crveni biber....)
- kapar
- kašičica senfa ili slačice
- so
- sitno seckan beli luk
- glavica crnog luka, seckanog
- kašika vorčester sosa
-  ljuta papričica (ko voli)
- mešavina bilja po sopstvenom izboru
(peršun, bosiljak, vranilovka, timijan, celer...)
- kašika brašna ili klajster






    Na ulju ispržiti kremenadle sa obe strane, prethodno začinjene solju i mlevenim crnim biberom. Izvaditi šnisle i na istoj masnoći upržiti luk, dodati ostale sastojke, brašno, naliti sa malo mesnog fonda ili vode i dinstati umak od bibera i začina. Dodati kremenadle u saft i naliti vodom i kuvati-dinstati dok ne omekšaju i umak ne ostane srednje gustine.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...