- oko 500 gr pilećeg belog mesa isečenog na kocke ili komadiće
- glavica sitno seckanog crnog luka
- oko 200 gr šampinjona isečenoh na deblje listiće
- crvena i zelena paprika isečene na trake ili kockice
- oblanširan, očišćen i na kocke isečen paradajz
- malo tomatela ili ljutog sosa od paradajza
- malo rendanog đumbira ili đumbira u prahu
- malo rendanog celera
- kašika brašna
- fond od pilećeg mesa ili povrća
- prstohvat kumina
- čen belog luka, sitno seckan (ko voli)
- zelene maslinke punjene paprikom
- ulje
- ko voli može dodati malo kurkume
Na ulju propržiti meso, dodati pečurke. Kada isprai tečnost koju pečurke puste, dodati luk i propržiti ga. Dodati paprike , posle kratkog dinstanja i paradajz, začiniti, ostaviti kratko da dinsta. Dodati brašno, promešati i odmah nalivati fondom ili toplom vodom tek toliko da namirnice ogreznu u saftu i krčkati na umerenoj temperaturi uz stalno dolivanje tople vode ili fonda. Ako želite da izbegnete ovaj postupak i stvaranje grudvica (ako niste vešti) najbolje je napraviti klajster i dodati u jelo posle nalivanja vodom ili fondom i nastaviti sa kuvanjem i održavati gustinu jela.
Jelo ne sme biti previše čorbasto a ni previše gusto. Često ovaj paprikaš spremam bez brašna, jer samu gustinu postižem većom količinom namirnica sa malo fonda. Izbor je na vama.
Na kraju jelo začiniti po ukusu i dodati maslinke.
Нема коментара:
Постави коментар