Sarmice od vinovog lista



- veza vinovog lišća, oko 100 listova
- 500 gr goveđeg mlevenog mesa
- 300 gr telećeg mlevenog mesa
- 400 gr svinjskog mlevenog mesa
- 200 gr crnog luka
- 100 gr pirinča
- 2 jaja
- 1 dl ulja
- aleva paprika, so, mleveni biber
- 5 dl belog vina
- 2 l svežeg fonda
- 2 dl slatke pavlake
- 5 dl kiselog mleka



    Listove potopiti u ključalu vodu i kratko oblanširati, ocediti ih i staviti u posudu sa hladnom vodom. Za uvijanje ovih sarmica koriste sa dva do tri lista, koja se spajaju, zavisno od toga koje su veličine listovi.
    Pripremanje fila - nadeva i ređanje je isto kao i kod prethodne sarme. Složene sarmice naliti vodom ili fondom i kuvati na umerenoj temperaturi. Sarmice možete zapržiti zaprškom ali ja to izbegavam. Pred kraj dinstanja-kuvanja dodati vino i nastaviti sa kuvanjem još 15 minuta. Na samom kraju možete dodati pavlaku, dobro protresti posudu sa sarmicama i produžiti sa kuvanjem još 10 minuta, nakon čega se posuda sklanja sa šporeta.

    Gotove sarmice služiti sa kiselim mlekom.
    

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...