- 500 gr svinjskog mesa
- 500 gr telećeg mesa
- 400 gr goveđeg mesa
- 350 do 400 gr hleba, hleb od prethodnog dana bez korice potopljen u mleko ili slatku pavlaku
- 1 do 1,5 dl slatke pavlake
- 3 do 4 dl slatkog mleka
- 3 do 4 jaja
- 200 gr crnog luka i oko 1 dl ulja za restovanje luka
- malo belog luka
- mleveni biber, so, peršunovo lišće
- kajmak, namaz od kajmaka po izboru koji se može dodatno začiniti (vlašac, peršun, seckano dimljeno meso...)
Od mase oblikovati loptice, od svake formirati tanku pljeskavicu, premazati nadevom, poklopiti drugom pljeskavicom, dobro slepiti po ivicama i pržiti u ulju ili na roštilju. Garnirati povrćem po izboru: pire od krompira, pomfrit, pompaj, varivo od pirinča...
Нема коментара:
Постави коментар