Marinada za kremenadle
- pola šolje ulja
- 4 šolje konjaka
- 1/4 šolje kima u zrnu
- 1/4 šolje jabukovog sirćeta
- 1 kašika mlevnog crnog bibera
- 1 kašika meda
Sve navedene sastojke izmešati i preliti preko mesa; ostaviti tako bar 12 sati, pa tek onda pripremati.
Marinada za ražnjiće
- 1 kg ražnjica
- 2 kašičice đumbira
- 1 kašičica karija
- 200 g kiselog mleka
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika mlevenog indijskog oraščića
Sve navedene sastojke dobro izmešati i preliti preko ražnjića; ostaviti tako bar 12 sati.
Marinada za belo meso
- pileće grudi
- mešavina začina
- mleko
- biber
- kari
- so
Pileće grudi iseći na šnicle i staviti da odstoje u mleku u koje je dodata kašika mešavine začina, malo karija, biber i so.
Ostaviti u frižideru bar sat vremena. Nakon toga, pripremiti (kuvati ili pržiti uvaljano u brašno), biće ukusnije.
Marinada za morske plodove
- 1 šolja belog vina
- 1/2 šolje soka od limuna
- 2 kašike vinskog sirćeta
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike ruzmarina
- 4 čena belog luka
- biber u zrnu
- peršun
- so
Morski plodovi moraju biti sveži. Sve sastojke za marinadu pomešati, staviti plodove u marinadu i ostaviti tako jednu noć.
Marinada za pastrmku
Za 1 kg pastrmke:
- 3 čena belog luka
- 1 šolja belog vina
- pola šolje soka od limuna
- 2 kašike vinskog sirćeta
- 2 kašike maslinovog ulja
- mleveni crni biber
- peršunov list
- so
Pomešati sve sastojke za marinadu, a onda uvaljati ribu koja mora biti sveža; ostaviti je da odstoji čitavu noć.
Нема коментара:
Постави коментар