Petrogradska pašteta




Namaz od svinjske ili juneće džigerice, luka, korenastog povrća, butera; začinjen muskatnim oraščićem.

- oko 200 gr dimljene slanine
- glavica crnog luka
- šargarepa
- peršun
- lovorov list
- biber u zrnu
- 500 gr džigerice, svinjske ili juneće
- so
- strugani muskatni oraščić
- oko 150 gr butera



    Propržiti dimljenu slaninu, iseckanu na štapiće, zajedno sa iseckanom glavicom crnog luka i po jednim struganim korenom šargarepe i peršuna. Posle nekoliko minuta dodati listić lovora i nekoliko zrna bibera. Kada zelen i luk omekšaju, dodati pola kilograma džigerice isečene na kockice, uz mešanje propržiti dva-tri minuta i skinuti s vatre. Izvaditi lovorov list, a sve ostalo samleti na mašini za meso dva do tri puta, tako da masa bude glatka. Zatim paštetu začiniti po ukusu mlevenim biberom, solju, struganim muškatnim oraščićem i razmekšalim buterom, sve dobro umutiti i servirati u činiji ili na tacni. Pre služenja rashladiti u frižideru.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...