Jaja "Madlen"


Poširana jaja, prelivena belim umakom od sira i zapečena.

- 6 jaja
- decilitar vinskog sirćeta
- 30 gr butera ili margarina
- 2,5 dl mleka
- 20 gr brašna
- 120 gr gorgonzole
- 2 kašike prezli
- 2-3 kašike struganog parmezana
- malo sol
- iseckanog peršunovog lišća

     Jaja poširati. 



    Buter ili margarin zagrejati, dodati brašno, promešati, a zatim doliti mleko i još malo vode, pa uz mešanje kuvati 10 minuta. U gust sos staviti komadiće gorgonzole da se istope, posoliti po ukusu, pa ovim sosom preliti poširana jaja. Odozgo posuti prezlama i struganim parmezanom i u pećnici zagrejanoj na 250 stepeni kratko zapeći. Pred služenje posuti iseckanim peršunom. 




Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...