Poširana jaja, prelivena belim umakom od sira i zapečena.
- 6 jaja
- decilitar vinskog sirćeta
- 30 gr butera ili
margarina
- 2,5 dl mleka
- 20 gr brašna
- 120 gr gorgonzole
- 2 kašike
prezli
- 2-3 kašike struganog parmezana
- malo sol
- iseckanog peršunovog
lišća
Jaja poširati.
Buter ili margarin
zagrejati, dodati brašno, promešati, a zatim doliti mleko i još malo
vode, pa uz mešanje kuvati 10 minuta. U gust sos staviti komadiće
gorgonzole da se istope, posoliti po ukusu, pa ovim sosom preliti
poširana jaja. Odozgo posuti prezlama i struganim parmezanom i u pećnici
zagrejanoj na 250 stepeni kratko zapeći. Pred služenje posuti iseckanim
peršunom.
Нема коментара:
Постави коментар