- glavica crnog luka, sitno seckana
- jedna supena kašika rendane šargarepe
- jedna supena kašika rendanog celera
- oko 250 gr šampinjona seckanih na listiće
- oko 1,5 dl crnog vina
- prstohvat mlevenog đumbira
- šoljica neutralne pavlake
- fond od mesa za nalivanje
- mešavina mlevenog bibera
- so
- ulje
- malo vlašca
- kašičica senfa
Na ulju ispržiti šnicle sa obe strane, zatim dolivati po malo vruće vode ili fonda da nastave sa dinstanjem sve dok voda ne ispari i ostane ulja. Šnicle izvaditi i na istoj masnoći upržiti pečurke, dodati luk, šargarepu, celer... Kada je sve upola gotovo, dodati malo brašna, dobro promešati, naliti fondom, umešati senf, začiniti po ukusu. Gustinu određivati dodavanjem vode ili fonda. Vratiti šnicle u umak, naliti vinom, dodati pavlaku i dinstati-kuvati dok sasvim ne omekšaju a umak postane srednje gustine.
Srevirati uz pomfrit, pompaj, bareni slani krompir, pire-krompir ili varivo od pirinča...
Нема коментара:
Постави коментар