Šnicle u umaku od belog vina sa pečurkama



- oko 500 gr pilećeg mesa, dve šnicle
- jedna glavica crnog luka, sitno seckan
- so, , mešavina bibera
- kašika brašna
- malo aleve paprike
- pola čaše pasiranog paradajza, koristim "tomatelo" (može i bez)
-oko 200 do 300 gr šampinjona, isečeni na listiće
- bosiljak, origano
- čaša belog vina
- kašičica vorčestera
- malo rendanog paškanata
- malo rendanog celera
- fond od kuvanog povrća
- limun (sok od limuna)
- peršunov list
- malo korijandera u prahu, đumbira, kumina, kapara, belog luka (ko voli)




    Na ulju ispržiti šnicle, na istoj masnoći izdinstati pečurke, dodati luk, upržiti, dodati sve ostale sastojke - paškanat, celer; posuti brašnom, paprikom, dobro promešati, naliti fondom, dinstati dok tečnost upola ne ispari. Naliti vinom, začiniti, dodati vorčester, vratiti šnicle i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje fonda ili vruće vode da bi se održala željena gustina. Na kraju možete u jelo dodati malo soka od limuna, peršun.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...