Teleće šnicle u umaku od crnog vina i pečiraka




- 500 gr telećeg mesa isečenog na šnicle
- 250 gr pečuraka po želji, sitno seckanih
- glavica crnog luka, sitno sečena
- rendani celer
- rendana šargarepa
- kašičica vorčester sosa
- kašičica senfa
- čaša crnog vina
- 1 dl neutralne pavlake
- so
- mešavina mlevenog bibera
- čen belog luka
- kumin, mleveni
- seckani suvi vlašac
- listovi žalfije
- ulje
- malo brašna
- fond od mesa ili topla voda za nalivanje
- malo soka od limuna
 



Šnicle izlupati tučkom za meso da se istanje, začiniti, na svaku šniclu staviti list žalfije, mogu se premazati sa malo senfa i staviti nadev.
    Na ulju upržiti pečurke, luk, dodati celer, šargarepu, začiniti po ukusu, izdinstati i gotovim nadevom premazati šnicle. Svaku šniclu urolati, pričvrstiti čačkalicama i ispržiti na ulju. Rolnice uspržiti sa svih strana, naliti sa malo fonda ili vode i dinstati dok tečnost ne ispari a meso omekša. Izvaditi rolnice iz safta, umešati klajster, dodati začine po želji, kada provri, naliti vinom, dodati pavlaku, vratiti rolnice i dinstati u umaku. Umak mora biti srednje gustine.
    Šnicle servirati prelivene umakom uz prilog po želji - bareni slani krompir, pire krompir, varivo od pirinča, rizoto sa povrćem, pomfrit...

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...