Pileće belo sa pečurkama i krompirom u umaku od kurkume i vlašca



- oko 500 gr pilećeg belog mesa isečenog na kocke
- oko 250 gr šampinjona isečenih na komade
- 2 krompira srednje veličine isečena na kocke
- šoljica rendanog celera
- ulje
- so
- mešavina mlevenog bibera
- 2 do 3 kašičice kurkume
- kašičica korijandera
- fond od povrća ili pilećeg mesa za nalivanje
- 2 kašičice vlašca
- pola glavice crnog luka sitno seckan
- malo đumbira u prahu



    Na ulju propržiti meso, dodati pečurke, dobro izdinstati dok tečnost ne ispari. Dodati luk, kratko propržiti, dodati ostale začine, dobro promešati. Dodati brašno, vrlo kratko propržiti, naliti fondom ili vodom tek toliko na sastojci ogreznu i dinstati na umerenoj temperaturi uz povremeno dolivanje fonda i mešanje da bi se dobila željena gustina jela. Začiniti po ukusu.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...