- so
- mešavina mlevenog bibera
- ulje
- malo đumbira u prahu
- bosiljak ili peršun
- seckani crni luk
- sok od limuna
. oko 250 gr pečuraka isečenih na listiće
- glavica seckanog crnog luka
- malo belog luka ili vlašca
- 4 kašike pasiranog paradajza
- so
- malo kurkume, ko voli
- mleveni korijander
- oko 100 gr pirinča
- zelene masline
- šeri paradajz
Rizoto sa pečurkama pripremiti na klasičan način uz dodatak kurkume, đumbira, vlašca, pasiranog paradajza ili korijandera. Na ulju izdinstati luk i pirinač, da postane staklaste, dodati pečurke, dinstati, naliti vodom, začiniti i kuvati uz dolivanje tople vode dok pirinač ne bude gotov ali da se ne slepi i raskuva. Dodati ostale sastojke i dobro promešati da se sve sjedini.
Komad mesa začiniti navedenim sastojcima, peršun ili bosiljak, đumbir, limunov sok, so, luk, biber, ulje i ostaviti da odleži sat-dva u frižideru. Meso ispržiti kratko na ulju naliti sa malo tople vode i dinstati uz povremeno dolivanje vode dok ne omekša.
Gotovo meso serviratu uz rizoto, garnirati maslinama i paradajzom.
Нема коментара:
Постави коментар