- glavica crnog luka sitno seckana
- oko 200 gr šampinjona isečenih na listiće
- so, mleveni beli biber
- malo iseckane paprike
- malo pasiranog paradajza
- malo rendane šargarepe
- ulje
- malo seckanog belog luka
- bosiljak
- fond od povrća za nalivanje
- malo aleve paprike
- malo brašna
Kratko propržiti šnicle na ulju, naliti sa malo tople vode ili fonda od povrća i dinstati dok tečnost ne ispari. Izvaditi šnicle i na istoj masnoći propržiti pečurke, dinstati dok voda ne ispari, dodati luk, šargarepu, papriku, paradajz, dinstati dok sve ne omekša. Posuti sa malo brašna, dodati alevu papriku, začiniti i naliti fondom, vratiti šnicle, začiniti po ukusu i dinstati dok šnicle ne omekšaju a saft ne postane dovoljno gust kao sos. Gotove šnicle preliti sosom od pečuraka i povrća.
Нема коментара:
Постави коментар