Pasta siciliana - Makaroni na sicilijanski način sa pečurkama



- oko 250 gr makarona, pene, rigatoni...
- dva paradajza ili umak od paradajza, oljuštena i sitno iseckana bez semena
- jedan plavi patlidžan, očišćen i iseckan na sitne kocke
- maslinovo ulje
- so
- mleveni beli biber
- rendani parmezan ili mocarela
-  bosiljak, origano
- šampinjoni, isečeni na listiće
- zelene maslinke bez koštica, isečene na polovine
- manja glavica crnog luka, sitno seckana
- malo belog luka, seckan
- vrlo malo šećera



    Na ulju propržiti patlidžan, dodati luk, paradajz, začiniti i dinstati uz dolivanje tople vode dok saft ne uvri. Dinstati na laganoj vatri dok ne dobijete umak srednje gustine. Začiniti po ukusu i dodati ostale sastojke.
    U ovaj umak možete dodati sotirane pečurke i na kraju umešati parmezan.
    Gotove kuvane makarone preliti ovim umakom i dodati masline.


Napomena: najbolje je da plavi patlidžan posle čišćenja usolite i ostavite da kratko odstoji, a onda ga isperete pod mlazom hladne vode.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...