Rižoto sa artičokama i pečurkama




- pola glavice crnog luka sitno seckana
- čaša pirinča
- paradajz, oblanširan, oljušten, očišćen od semena i iseckan
- fond (bujon) od povrća ili mesa
- šampinjoni iseckani
- malo iseckane šunke ili pečenice
- malo ljutog kečapa ili seckane ljute papričice (ko voli)
- so, mleveni beli biber
- ulje
- malo rendanog kačkavalja za posipanje
- malo đumbira u prahu
- marinirane artičoke kao prilog (ko voli)



Propržiti luk na ulju, dodati oprani i oceđen pirinač i pržiti ga kratko dok ne postane staklast (voditi računa da ne izgori), naliti sve fondom ili toplom vodom i kuvati uz dodatak pečuraka, paradajza, začina. Pirinač treba da bude "al dente" , znači, da se ne prekuva ali da ne bude ni suviše tvrd. Na kraju dodati šunku, pečenicu, ljuti kečap i servirati. Gotov rizoto posuti rendanim kačkavaljem ili parmezanom i služiti sa artičokama. 

1 коментар:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...