- 500 gr mlevenog mešanog mesa ( gotove mesne mase )
- 3 krompira, kuvani u slanoj vodi
- 3 šargarepe, barene u slanoj vodi
- kuvana jaja ( isečeni okrajci u kojima nema žumanca na preseku )
- so
- ulje
- kačkavalj isečen na štapiće
Masom od mlevenog mesa napravite veću pravougaonu šniclu na radnoj površini i po sredini poređati jaja, krompir i šaragrepu složite po izboru pored jaja - po dužini rolata. Rolat pažljivo urolati, dobro zalepiti na sastavima ( može se koristiti belanac jajeta) i staviti u pouljan pleh da se peče dok ne uhvati malo koricu. Pred kraj pečenja rolat možete premazati umućenim žumancima i dovršiti pečenje - kratko.
Napomena: za ovaj rolat možete koristiti i kačkavalj za punjenje ali onda nije preporučljivo dodavati šargarepu.
- za drugi nadev:
za nadev:
- kuvana jaja
- oko 500 gr šampinjona iseckanih i restovanih na ulju
- mešavina bibera
- so
Нема коментара:
Постави коментар