Faširani punjeni rolat - dve varijante

   


- 500 gr mlevenog mešanog mesa ( gotove mesne mase )


- 3 krompira, kuvani u slanoj vodi
- 3 šargarepe, barene u slanoj vodi
- kuvana jaja ( isečeni okrajci u kojima nema žumanca na preseku )
- so
- ulje
- kačkavalj isečen na štapiće



Masom od mlevenog mesa napravite veću pravougaonu šniclu na radnoj površini i po sredini poređati jaja, krompir i šaragrepu složite po izboru pored jaja - po dužini rolata. Rolat pažljivo urolati, dobro zalepiti na sastavima ( može se koristiti belanac jajeta) i staviti u pouljan pleh da se peče dok ne uhvati malo koricu. Pred kraj pečenja rolat možete premazati umućenim žumancima i dovršiti pečenje - kratko.

    Napomena: za ovaj rolat možete koristiti i kačkavalj za punjenje ali onda nije preporučljivo dodavati šargarepu.

- za drugi nadev:

za nadev:
- kuvana jaja
- oko 500 gr šampinjona iseckanih i restovanih na ulju
- mešavina bibera
- so

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...