- 150 gr seckanog ili rendanog celera
- 100 gr rendane šargarepe
- oko 100 gr pečuraka seckanih na listiće
- so, mleveni beli biber
- fond od pilećeg mesa ili voda
- malo seckanog, oljuštenog paradajza ili tomatela
- malo seckanog crnog luka
- malo seckane sveže paprike
- kašika brašna
- ulje
Na ulju propržiti meso, dodati luk, pečurke i produžiti sa prženjem i dinstanjem jer će pečurke pustiti tečnost. Dodati celer, šargarepu, papriku, kratko izdinstati. Dodati brašno, začiniti i kratko propržiti brašno tek toliko da upije ulje i saft. Sve naliti fondom ili vodom tek toliko da ogrezne u saftu, dinstati na tihoj vatri i dodati paradajz ili tomatelo. Sve zajedno kuvati uz povremeno dolivanje fonda od mesa ili tople vode dok ne dobijete jelo koje nije ni previše gusto a ni previše retko.
Нема коментара:
Постави коментар