Rozbif prekriven masom od senfa, jabuke, hleba, jaja; pečen i serviran uz pire krompir sa umakom od jogurta i pavlake.
- 1 kg rozbifa
- senf
- veća rendana kisela jabuka
- kriška crnog hleba bez korice, izdrobljena
- jaje
- kašika ljutog senfa
- bareni krompir
za sos:
- jogurt
-3 kašike kisele pavlake
- 2 kašike senfa
- mleveni beli biber
- so
- peršun
- vlašac
Rozbifa bez kostiju očistiti od tragova masnoće, posoliti, pobiberiti i premazati senfom, pa staviti u sud za pečenje i preliti masnoćom. Istrugati veću kiselu jabuku, dodati izdrobljenu veću krišku crnog hleba sa koje je skinuta korica, jedno jaje i kašiku ljutkastog senfa, sve izmešati i staviti na gornju površinu mesa. Poklopiti i u pećnici zagrejanoj na 200 stepeni peći 60 minuta. Zatim otklopiti i peći još nekoliko minuta, da se gornja korica od jabuka i hleba zapeče. Izvaditi, vruće uviti u alufoliju i ostaviti 10-15 minuta. Zatim izvaditi, iseći na komade i poslužiti uz baren krompir ili pire i sos napravljen od umućenog jogurta, kisele pavlake, senfa, po ukusu soli i bibera i malo iseckanog peršuna i luka vlašca.
Нема коментара:
Постави коментар