Turski krastavac






 Krastavci punjeni nadevom od mlevenog mesa, crnog luka, senfa, jaja; dinstani u saftu od šargerepe, belog luka, ulja, nane; servirani sa kiselim mlekom.

- 5 većih krastavaca

- za nadev: 250 gr starog hleba potopljenog u mleko, oceđenog i propasiranog; 500 gr mlevenog mesa, 2 glavice crnog luka, so, biber, 3 kašike senfa, jaje

- za dinstanje: 5 kašika ulja, 2 čena belog luka, 2 šargarepe seckane na kocke, iseckana nana, fond

- 5 dl kiselog mleka



    Krastavce ošljuštiti naizmenično ostavljajući trake (tako da im kora bude šarena), iseći ih na komade duge 5 cm i izvaditi srž. Upržiti na ulju meso, luk, dodati senf, jaje, začiniti i napuniti krastavce. Posebno upržiti na ulju beli luk i šargarepu, naliti vodom i dinstati 20 minuta. U ovaj saft spustiti krastavce, dodati nanu i dinstati dok malo ne omekšaju. Gotove krastavce servirati sa kiselim mlekom ili pavlakom.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...