Grčki pileći paprikaš


Paprikaš od pilećeg mesa sa pečurkama, krompirom, maslinkama, sa dodatkom paradajza, paprike, naliven belim vinom, fondom i pavlakom.


 - oko 1 kg pilećeg mesa isečenog na komade
- oko 300 gr seckanih šampinjona
- 500 gr crnog luka
- 200 gr paprike babure isečene na rezance
- 3 paradajza isečena na kocke
- so, biber, začin, ulje
- 1 dl kisele pavlake
- aleva paprika
- 4 do 5 krompira
- zelene maslinke bez koštica
- čaša belog vina

    Upržiti na ulju luk i paprike, dodati alevu papriku, meso, pečurke, začiniti i posle kraćeg prženja i dinstanja dodati paradajz, naliti fondom, vinom i kuvati dok sve ne omekša. U gotov paprikaš dodati pavlaku i servirati sa kuvanim krompirima.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...