Abeceda kulinarstva

Abeceda kulinarstva - leksikon najboljih recepata za najlakše pretraživanje i jednostavno pripremanje

Странице

  • A
  • B
  • C
  • Č-Ć
  • D
  • DŽ-Đ
  • E
  • F
  • G
  • H
  • I
  • J
  • K
  • L-LJ
  • M
  • N-NJ
  • O
  • P
  • R
  • S
  • Š
  • T
  • U
  • V
  • Z
  • Ž

Ознаке

  • Glavna jela
  • Meso
  • Povrće
  • Predjela
  • Ribe/Rakovi/Školjke
  • Roštilj
  • Salate
  • Svaštara
  • Terminologija
  • Umaci
  • Variva
  • Začini

M

Mornej sos

Majonez "Šantili"

Masala

Mediteranski rizoto

Makedonski briam

Mešano povrće na tunižanski način 

Milaneze sos 

Mornarski marinat 

Šnicle "Mirabo" 

Makarone "Doniceti" 


Пошаљи ово имејломBlogThis!Дели на X-уДели на Facebook-уДели на Pinterest-у
Почетна
Прикажи верзију за мобилне уређаје
Пријавите се на: Постови (Atom)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mala abeceda recepata

Mala abeceda recepata

Posetite nas na FB stranici

Posetite nas na FB stranici

Popularni recepti

  • Paniranje - pohovanje
    Paniranje je oblaganje neke namirnice pre pohovanja. Najčešća paniranja kod nas su francusko i bečko paniranje, međutim, postoje razna p...
  • Velute sos
    Beli mlečni fond - umak, sličan bešamelu.  - 100 gr putera - 150 gr brašna - 1,5 dl fonda - 5 dl slatkog mleka
  • Espanjol, glas de vijand i demi-glas
    U tamne fondove spadaju: espanjol ili španski fond (sos), demi-glas i glas de vijand.​ To su tri osnovna topla fonda koja se koriste k...
  • Bakrač -gulaš
        Gulaš od goveđeg mesa izdinstan sa lukom, alevom paprikom, začinima, kuvan uz dodaak krompira, paprike, paradajz-pirea; začinjen gulaš-...
  • Aspik
    Aspik se ubraja u specijalne hladne fondove. Koristi se za dekoraciju predjela, šemiziranje ili kao dekorativno predjelo uz dodatak po...
  • Mornej sos
    U gotov bešamel dodati pavlaku, jedno po jedno žumance, začiniti i na kraju umešati rendani parmezan. - 1 dl bešamela - 5 dl slatke pav...
  • Terminologija
    Često se u "kuvarima" i raznim časopisima pojavljuju stručni izrazi i termini koje ne razume baš svako a nema prilike da sazna...
  • Tzatziki
    Grčka salata od krastavca i belog luka sa jogurtom i nanom.   Jedna od najpopularnijih salata, potiče iz Grčke, neko izgovara i ...
  • Zaseka
    ZASEKA jelo od čvaraka, neko ga koristi kao predjelo, a neko kao užinu, uglavnom je to namaz. Suva mesnata slanina (oko 2 kg), čvarci...
  • Vorčester sos
        Čuveni vorčester umak poznat je već oko 150 godina. Vodi poreklo iz Engleske, a originalni recept ima samo firma koja ga je prva pr...

Statistika pregleda

Blog je nastao iz dvodecenijskog iskustva u kulinarstvu, dugogodišnjeg sakupljanja recepata, saveta, objašnjenja, konsultacija sa kolegama, savladavanja teorije i prakse. Potrudio sam se da ovog puta i najkomplikovanije recepte svedem na nivo razumnih objašnjenja radi lakšeg snalaženja svih onih koji uživaju u gastronomiji u pripremanju dobre hrane kvalitetnih jela na najbolji mogući način. Jer rad u kuhinji podrazumeva veliku ljubav prema ovom poslu koji na kraju i ne trebate shvatati kao poziv, profesiju i nešto nepoznato i teško, već to treba smatrati svakodnevnim životom koji može uticati i na vaše raspoloženje, na vašu porodicu, da preraste u hobi i pravu ljubav i naravno uživanje bez obaveza i tereta. Želim vam sve nabolje i kuvajte s ljubavlju!

Translate

Pretraživanje bloga

Lista blogova

  • Kuhinja za sve ukuse
    Punjene pržene lepinjice - - brašno, belo - kvasac - so, malo šećera - voda - kačkavalj, rendan - dimljena pečenica - šunka - sušenica, seckana ili sečena na tanke parčiće - pečur...

Arhiva recepata

  • ▼  2023 (1)
    • ▼  фебруар (1)
      • Đuveč sa svinjskim mesom i povrćem
  • ►  2022 (1)
    • ►  децембар (1)
  • ►  2020 (6)
    • ►  октобар (1)
    • ►  јул (1)
    • ►  јун (4)
  • ►  2019 (25)
    • ►  новембар (4)
    • ►  август (2)
    • ►  јул (1)
    • ►  јун (1)
    • ►  мај (2)
    • ►  април (6)
    • ►  март (5)
    • ►  фебруар (2)
    • ►  јануар (2)
  • ►  2018 (8)
    • ►  мај (1)
    • ►  април (2)
    • ►  март (5)
  • ►  2017 (3)
    • ►  јул (1)
    • ►  мај (2)
  • ►  2016 (29)
    • ►  новембар (4)
    • ►  август (2)
    • ►  јун (3)
    • ►  април (2)
    • ►  март (2)
    • ►  фебруар (1)
    • ►  јануар (15)
  • ►  2015 (146)
    • ►  децембар (125)
    • ►  новембар (21)

Prijavi se

Постови
Atom
Постови
Сви коментари
Atom
Сви коментари
Тема Водени жиг. Омогућава Blogger.