Abeceda kulinarstva

Abeceda kulinarstva - leksikon najboljih recepata za najlakše pretraživanje i jednostavno pripremanje

Странице

  • A
  • B
  • C
  • Č-Ć
  • D
  • DŽ-Đ
  • E
  • F
  • G
  • H
  • I
  • J
  • K
  • L-LJ
  • M
  • N-NJ
  • O
  • P
  • R
  • S
  • Š
  • T
  • U
  • V
  • Z
  • Ž

Ознаке

  • Glavna jela
  • Meso
  • Povrće
  • Predjela
  • Ribe/Rakovi/Školjke
  • Roštilj
  • Salate
  • Svaštara
  • Terminologija
  • Umaci
  • Variva
  • Začini

Jaja "Turbigo"

Jaja pržena "na oko" sa kobasicama.
Пошаљи ово имејломBlogThis!Дели на X-уДели на Facebook-уДели на Pinterest-у
Ознаке: Predjela
Новији пост Старији пост Почетна
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mala abeceda recepata

Mala abeceda recepata

Posetite nas na FB stranici

Posetite nas na FB stranici

Popularni recepti

  • Paniranje - pohovanje
    Paniranje je oblaganje neke namirnice pre pohovanja. Najčešća paniranja kod nas su francusko i bečko paniranje, međutim, postoje razna p...
  • Velute sos
    Beli mlečni fond - umak, sličan bešamelu.  - 100 gr putera - 150 gr brašna - 1,5 dl fonda - 5 dl slatkog mleka
  • Espanjol, glas de vijand i demi-glas
    U tamne fondove spadaju: espanjol ili španski fond (sos), demi-glas i glas de vijand.​ To su tri osnovna topla fonda koja se koriste k...
  • Bakrač -gulaš
        Gulaš od goveđeg mesa izdinstan sa lukom, alevom paprikom, začinima, kuvan uz dodaak krompira, paprike, paradajz-pirea; začinjen gulaš-...
  • Aspik
    Aspik se ubraja u specijalne hladne fondove. Koristi se za dekoraciju predjela, šemiziranje ili kao dekorativno predjelo uz dodatak po...
  • Mornej sos
    U gotov bešamel dodati pavlaku, jedno po jedno žumance, začiniti i na kraju umešati rendani parmezan. - 1 dl bešamela - 5 dl slatke pav...
  • Terminologija
    Često se u "kuvarima" i raznim časopisima pojavljuju stručni izrazi i termini koje ne razume baš svako a nema prilike da sazna...
  • Tzatziki
    Grčka salata od krastavca i belog luka sa jogurtom i nanom.   Jedna od najpopularnijih salata, potiče iz Grčke, neko izgovara i ...
  • Zaseka
    ZASEKA jelo od čvaraka, neko ga koristi kao predjelo, a neko kao užinu, uglavnom je to namaz. Suva mesnata slanina (oko 2 kg), čvarci...
  • Vorčester sos
        Čuveni vorčester umak poznat je već oko 150 godina. Vodi poreklo iz Engleske, a originalni recept ima samo firma koja ga je prva pr...

Statistika pregleda

Blog je nastao iz dvodecenijskog iskustva u kulinarstvu, dugogodišnjeg sakupljanja recepata, saveta, objašnjenja, konsultacija sa kolegama, savladavanja teorije i prakse. Potrudio sam se da ovog puta i najkomplikovanije recepte svedem na nivo razumnih objašnjenja radi lakšeg snalaženja svih onih koji uživaju u gastronomiji u pripremanju dobre hrane kvalitetnih jela na najbolji mogući način. Jer rad u kuhinji podrazumeva veliku ljubav prema ovom poslu koji na kraju i ne trebate shvatati kao poziv, profesiju i nešto nepoznato i teško, već to treba smatrati svakodnevnim životom koji može uticati i na vaše raspoloženje, na vašu porodicu, da preraste u hobi i pravu ljubav i naravno uživanje bez obaveza i tereta. Želim vam sve nabolje i kuvajte s ljubavlju!

Translate

Pretraživanje bloga

Lista blogova

  • Kuhinja za sve ukuse
    Punjene pržene lepinjice - - brašno, belo - kvasac - so, malo šećera - voda - kačkavalj, rendan - dimljena pečenica - šunka - sušenica, seckana ili sečena na tanke parčiće - pečur...

Arhiva recepata

  • ►  2023 (1)
    • ►  фебруар (1)
  • ►  2022 (1)
    • ►  децембар (1)
  • ►  2020 (6)
    • ►  октобар (1)
    • ►  јул (1)
    • ►  јун (4)
  • ►  2019 (25)
    • ►  новембар (4)
    • ►  август (2)
    • ►  јул (1)
    • ►  јун (1)
    • ►  мај (2)
    • ►  април (6)
    • ►  март (5)
    • ►  фебруар (2)
    • ►  јануар (2)
  • ►  2018 (8)
    • ►  мај (1)
    • ►  април (2)
    • ►  март (5)
  • ►  2017 (3)
    • ►  јул (1)
    • ►  мај (2)
  • ►  2016 (29)
    • ►  новембар (4)
    • ►  август (2)
    • ►  јун (3)
    • ►  април (2)
    • ►  март (2)
    • ►  фебруар (1)
    • ►  јануар (15)
  • ▼  2015 (146)
    • ▼  децембар (125)
      • Mešano povrće na tunižanski način
      • Savojski omlet
      • Vorčester sos
      • Salate od kupusa
      • Šopski đuveč
      • Kremenadle na italijanski način
      • Polpete
      • Tzatziki
      • Krompir na španski način
      • Ajmokac - Frikase
      • Kombinacija povrća i začina
      • Paniranje - pohovanje
      • Italijanske punjene paprike
      • Egipatska musaka
      • Tiganja
      • Spanać na milanski način
      • Španske goveđe šnicle
      • Džigerica na francuski način
      • Mozak na holandski način
      • Ajoli majonez
      • Kraljevski pasulj
      • Jaja "Porto"
      • Italijansko pile
      • Dalmatinska jagnjetina
      • Grčka musaka - bez povrća
      • Vojvođanski rezanci
      • Holandez sos
      • Bearnez sos
      • Aspik
      • Afrodizijak salata
      • Carske šnicle
      • Banderilja
      • Banatski đuveč
      • Andaluzijski sos
      • Arambaši
      • Švedski sos
      • Džigerica na berlinski način
      • Čalama
      • Ciganjpečenje
      • Havajska piletina
      • Francuski rizoto
      • Ćufte u sosu od paradajza
      • Tartar sos
      • Svinjetina "Sorento"
      • Ruske pljeskavice od kokošjeg mesa
      • Ram-majonez
      • Provansalski pasulj
      • Oslić na mediteranski način
      • Nantua sos
      • Makedonski briam
      • Leskovačke punjene paprike
      • Krompir na pekarski način
      • Jevrejski sos
      • Involtini
      • Zlatiborska pljeskavica
      • Engleski đavolji sos
      • Dominikanski paprikaš
      • Golupci
      • Velute sos
      • Bernski lonac
      • Alžirski ražnjići
      • Šumadijska piletina
      • Čatni
      • Ciganski pasulj
      • Harisa sos
      • Friko
      • Taz - ćevap
      • Stofato
      • Ravigot sos
      • Pile na grčki način
      • Ohridska pastrmka na žaru
      • Ničansko mešano povrće
      • Mediteranski rizoto
      • Lizebab
      • Kremenadla na lionski način
      • Kajgana na seljački način
      • Jaja na turski način
      • Italijanske sarmice
      • Esterhazi gulaš
      • Dominikanski but
      • Grčke punjene paprike
      • Džigerica na venecijanski način
      • Bretonski sos
      • Aš-e-rešte
      • Bumbu
      • Portugalsko mešano povrće
      • Kavkaski šašljik
      • Valdorf salata - dve varijante
      • Đenovski paradajz
      • Krompir na ukrajinski način
      • Karfiol na poljski način
      • Kečap
      • Hajdučki đuveč
      • Sicilijanska salata
      • Jaja "Bersi"
      • Jaja "Turbigo"
      • Gratan
      • Praziluk na francuski način
      • Kremenadle na nemački način
      • Kasule
    • ►  новембар (21)

Prijavi se

Постови
Atom
Постови
Коментари
Atom
Коментари
Тема Водени жиг. Омогућава Blogger.